Publicat per Albert / No comments

setembre 30, 2015

Com fem la cervesa artesana?

Publicat a Uncategorized @ca

Com fem la cervesa artesana?

Durant el mes de setembre hem donat les claus per fer la cervesa artesana a les nostres xarxes socials. Ara detallem tots els passos d’aquest procés per gaudir d’aquesta deliciosa beguda!

La maceració

Els experts parlen d’aquest primer procés com “Hot liquor”. L’aigua ha d’estar a una temperatura d’uns 72º per a poder incorporar la malta a poc a poc. L’objectiu de la maceració és obtenir el “most”: un líquid molt dolç.

La cocció

És un procés on la cervesa obtindrà aquesta amargor tant característica. Durant la cocció, l’artesà ha d’incorporar el llúpol en diferents fases que duren uns 90 minuts.

El refredament

Un altre punt clau. Ara hem de clarificar el nostre most i separar les partícules grans per què quedin al fons i no ens molestin en un futur. Una vegada hem completat aquesta etapa, és el moment de refredar la nostra cervesa fins als 20º.

La fermentació

Possiblement és el punt crucial del procés. Els mestres cervesers inclouen el llevat i passades les primeres dotze hores podrem comprovar els primer canvis a la nostra cervesa. Cal destacar que depenent de les quantitats, la nostra cervesa haurà de fermentar un temps o un altre.

L’envasat

Acabats tots els processos, podem dir que la nostra cervesa està llesta per envasar i gaudir d’aquesta meravellosa beguda!

Si voleu veure amb més detall com fem la nostra cervesa Ilda’s, podeu veure aquest vídeo del nostres companys del Tot Sant Cugat i comprovar la complexitat del procés.

>